h

Werkdruk personeel Isala onacceptabel

4 juni 2016

Werkdruk personeel Isala onacceptabel

Foto: Fons Osseweijer

Vandaag publiceert de Zwolse SP haar rapport over de werkdruk bij het Isala ziekenhuis, na het gisteren aan het bestuur van Isala te hebben aangeboden. Uit het rapport blijkt dat personeelsleden onacceptabele werkdruk ondervinden, en dat volgens sommigen de kwaliteit van de zorg en de veiligheid van patienten in gevaar komt.

In het SP-rapport komen 20 Isala-werknemers aan het woord: met name verpleegkundigen en een enkele arts. Zij geven verschillende oorzaken voor de werkdruk: de accreditatie waar Isala mee bezig is en waar veel tijd in zit, onderbezetting van het verplegend personeel en verschillende andere zaken. Bovendien hebben veel van de personeelsleden die reageerden het idee niet openlijk over hun klachten te kunnen spreken.

De SP zal vanmiddag het rapport verspreiden onder het Isala-personeel. Daarnaast is het op de website van de SP Zwolle te vinden.

U bent hier