h

Buurten in de Pierik

13 november 2016

Buurten in de Pierik

Foto: SP

Zaterdagmorgen was het de tijd om te gaan buurten in de Pierik. Om steun te vragen voor het Nationaal ZorgFonds en uiteraard om een praatje te maken met de inwoners in deze wijk.

In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Maar er staat een boete van € 385,- op: Het eigen risico. Nu is de zorg te bureaucratisch. Aan marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus wordt veel geld verspild. De kwaliteit gaat omlaag en de kosten omhoog. Dat kan anders. Door de zorgverzekeraars af te schaffen en één Nationaal ZorgFonds in te stellen. Zonder bureaucratie, zonder geldverslindende concurrentie en zonder eigen risico.

Foto: SP

Ook in de Pierik onderkennen de mensen de problemen in de zorg. Je merkt inmiddels dat het Nationaal ZorgFonds steeds bekender wordt. En veel mensen die er nog niet van gehoord hebben, waren oprecht geïnteresseerd.

Zo werd het een frisse maar prachtige ochtend in deze wijk. Huis aan huis vragen wat de mensen beweegt en steun vragen voor het Nationaal ZorgFonds. Dat we niet ongelegen kwamen, bleek wel uit het feit dat we meerdere keren naar binnen werden gevraagd. En ook spontaan de laatste restanten snoep van de vorige avond (Sint Maarten) mee kregen. De komende weken gaan we verder de wijk in.

U bent hier