h

Schande dat het SMZ dicht moet

21 januari 2017

Schande dat het SMZ dicht moet

De SP Zwolle vindt het een schande dat de deuren van het Stedelijk Museum Zwolle moeten sluiten. Na een lange onderhandelingsperiode zijn het Historisch Centrum Overijssel en het Stedelijk Museum Zwolle niet tot een passende oplossing gekomen. Nu wil het college het SMZ op laten gaan in het HCO en de gebouwen van het SMZ in de verhuur zetten.

SP raadslid Koen van Baal: “Onbegrijpelijk dat dit college het SMZ zo keihard laat vallen. Dit college dat zijn mond vol heeft over het historische verhaal van Zwolle zou er wat ons betreft alles aan moeten doen om dit niet te laten gebeuren.”

De SP Zwolle betreurt het feit dat de onderhandelingen tussen het HCO en het SMZ zijn spaak gelopen. Maar vraagt zich wel af of er alles aan is gedaan om tot een goede uitkomst te komen. Er zijn signalen dat er niet, of niet voldoende, naar de alternatieven van het SMZ zijn geluisterd.

“Ook vind ik het frappant dat bijna de gehele raad op 4 juli jl een motie heeft aangenomen die oproept om de gebouwen van het SMZ te behouden en dat deze motie nu aan de kant wordt geschoven. Een schande. Dit laten wij niet zomaar zonder slag of stoot gebeuren” Aldus van Baal.

De SP Zwolle beraadt zich op acties.

U bent hier