h

Brammert Geerling nieuwe fractievoorzitter SP

5 april 2017

Brammert Geerling nieuwe fractievoorzitter SP

De Zwolse SP-fractie heeft Brammert Geerling verkozen tot nieuwe fractievoorzitter. Hij volgt Frank Futselaar op die is vertrokken naar de Tweede Kamer.

Brammert Geerling (30) zit sinds 2014 in de gemeenteraad en is onder andere woordvoerder op de onderwerpen volkshuisvesting, afval, grondbeleid, dierenwelzijn en sport. Hij maakt zich daar in het bijzonder hard voor meer betaalbare huurwoningen en lanceerde een reeks voorstellen waaronder een initiatief voor gemeentelijke woningbouw.

Geerling:”Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de fractie en de afdeling mij hebben gegeven.Ik zie het als een eer, maar ook als zware opdracht de SP-fractie aan te voeren met dezelfde passie als Tjitske Siderius en Frank Futselaar de afgelopen jaren hebben gedaan.Met lange wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen en toenemende armoede onder kinderen is er genoeg om de komende tijd voor te strijden.

Ook de leefbaarheid en publieke ruimte in de wijken is de afgelopen periode te weinig aan bod gekomen. Samen met de fractie wil ik mij de rest van de raadsperiode inzetten om de eenzijdige nadruk van het college op grote commerciële partijen en de binnenstad te doorbreken. Natuurlijk in de raadszaal, maar vooral door actief de wijken in te trekken. 

U bent hier