h

SP steunt stakende NS medewerkers

19 juni 2017

SP steunt stakende NS medewerkers

Foto: roy / roy
NS-medewerkers hebben maandagochtend op station Zwolle het werk neergelegd. De SP steunt de staking. In alle vroegte ging daarom een groep SP’ers, waaronder Tweede Kamerlid Frank Futselaar, gewapend met snoeptomaten en koek langs om de stakers een hart onder de riem te steken en te praten over de toekomst van de NS. 
 
NS-personeel voert al geruime tijd actie. Zij eisen onder meer standaard twee conducteurs op dubbeldekkers, in verband met de veiligheid. Ook willen ze dat de NS serieus meedingt naar regionale lijnen en succesvol bedrijfsonderdeel NS-Retail niet in de uitverkoop doet.   
SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ”De huidige bedrijfsstrategie van de NS is een verliezende strategie en het personeel heeft dat maar al te goed door. De NS richt zich nu op allerlei buitenlandse avonturen terwijl steeds meer regionale lijnen worden overgelaten aan vervoerders die in handen zijn van buitenlandse staatsbedrijven. Ook is er veel publiekgeld gestoken in goede stations met een uitgebreid winkelaanbod. Nu dit succes heeft, mag de markt de vruchten plukken. Meer marktwerking maakt het spoor alleen maar slechter en duurder voor reizigers. Engeland is hier een schrijnend voorbeeld van. De NS moet juist versterken als publiekbedrijf met meer lijnen gekoppeld aan het hoofdrailnet en winkels in eigen beheer.”

U bent hier