h

SP bezorgd over toekomst Stadsfestival

2 juli 2017

SP bezorgd over toekomst Stadsfestival

De Zwolse SP fractie is bezorgd over het schrappen van het Thorbeckegrachtconcert. Afgelopen zaterdag berichte De Stentor dat het afsluitende concert van het Stadsfestival door geldgebrek dit jaar niet doorgaat. De SP vindt dit erg jammer en had dit graag anders gezien. Ook blijkt dat het vervangende concert mogelijk niet gratis toegankelijk zal zijn. De SP ziet dit als een aantasting van de toegankelijkheid van het festival. Daarom stelt de SP maandag mondelinge vragen aan het college.

SP-raadslid Koen van Baal: “Het is onbegrijpelijk dat dit concert niet meer doorgaat. Het Thorbeckegrachtconcert is toch echt de parel van het Stadsfestival. Wij zijn blij dat er een vervangend concert wordt geregeld, maar misschien is dit concert niet gratis toegankelijk. Dat zou het open karakter van het Stadsfestival teniet doen. De toekomst van het Stadsfestival wordt ook alsmaar onzekerder. De SP wil het Stadsfestival graag behouden als toegankelijk en waardevol cultureel evenement voor de stad. Daarom dringen we nu aan op actie"

Het Stadsfestival is afhankelijk van subsidies en die dreigen te verdwijnen. De SP wil dan ook graag van de wethouder weten of hij zich gaat inzetten om dit prachtige festival voor Zwolle te behouden.

U bent hier