h

SP in gesprek met buschauffeurs

26 augustus 2017

SP in gesprek met buschauffeurs

Op maandag 28 augustus gaat de SP vanaf 11 uur rondom station Zwolle met buschauffeurs in gesprek over het dreigende tekort aan buschauffeurs en over andere problemen in het openbaar vervoer.

Actiecoördinator Robert Bos: “Binnen nu en tien jaar gaat de helft van alle buschauffeurs met pensioen en er zijn niet genoeg mensen om hen te vervangen. In plaats van een of andere zelfbenoemde mobiliteitsgoeroe van een overbetaald onderzoeksbureau een rapport te laten typen over wat managers aan zogenaamde oplossingen bedenken, willen wij van de buschauffeurs zelf horen hoe het mogelijk is dat er op termijn niemand klaar staat die hun werk overneemt. Waar ligt dat aan?”

Vanaf 11 uur zal de SP rondom het station te vinden zijn om te luisteren naar de mensen achter het stuur, over het dreigende tekort aan chauffeurs, maar ook over andere zaken die spelen in het OV. “Onder het mom van efficiëntie verandert er een hoop in het openbaar vervoer in onze regio en de SP vraagt zich af of die veranderingen niet vaak verslechteringen zijn. Wij willen van de buschauffeurs horen hoe zij dat ervaren, want de mensen op de werkvloer hebben het meeste verstand van zaken.”

Naast aanwezigheid bij het station, voeren de socialisten een kort online onderzoek uit, om zoveel mogelijk buschauffeurs te kunnen bereiken. Het genoemde onderzoek zal vanaf maandag op de site van de lokale SP-afdeling te vinden zijn.

U bent hier