h

SP vraagt om ingrijpen wethouder bij sluiting basisscholen

8 oktober 2017

SP vraagt om ingrijpen wethouder bij sluiting basisscholen

De SP-fractie maakt zich grote zorgen over de aangekondigde sluiting van twee Zwolse basisscholen.

Maandag 2 oktober kregen ouders van de leerlingen van openbare basisschool De Ridderspoor in Westenholte te horen dat de school moet sluiten door te lage leerlingaantallen. Uit berichtgeving van De Stentor van vrijdag 6 oktober blijkt dat ook Het Veldboeket in de Assendorpse buurt De Pierik om dezelfde reden dicht moet. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan de wethouder van onderwijs over deze kwestie.

Met de sluiting van De Ridderspoor zal Westenholte geen openbare basisschool meer hebben. Met de sluiting van Het Veldboeket blijft alleen de Parkschool aan de andere kant van Assendorp over. SP-raadslid Koen van Baal: ”De sluiting van deze scholen betekent een ware kaalslag in het openbare basisonderwijs in Zwolle. Beide scholen hebben een belangrijke functie in de buurt en zitten in samen met andere voorzieningen als kinderopvang in hetzelfde gebouw. Dat dreigt nu weg te vallen. Het ergste is het natuurlijk voor de kinderen en hun ouders die misschien opzoek moeten naar een andere school. De SP wil dat de wethouder samen met stichting Openbaar Onderwijs Zwolle op zoek gaat naar mogelijkheden beide scholen open te houden.”

U bent hier