h

SP Zwolle steunt stakende buschauffeurs

6 januari 2018

SP Zwolle steunt stakende buschauffeurs

Foto: SP

Op 4 januari staakten professionals in het OV. De werkdruk neemt steeds verder toe, maar de lonen blijven achter. Buschauffeurs moeten hun routes zo snel rijden dat ze geen tijd meer hebben om iemand te helpen met instappen of voor een plaspauze. Dit is niet normaal en er ontstaan onveilige situaties in het verkeer, maar de werkgevers blijven weigeren er iets aan te doen. De SP Zwolle vindt dat belachelijk en steunt de buschauffeurs in hun strijd voor normale werkdruk en normale arbeidsvoorwaarden.

Foto: SP

 

Daarom stonden wij om 5 uur ‘s ochtends bij de busremise in Westenholte om stakende buschauffeurs aan het begin van de dag een hart onder de riem te steken. ‘s Middags kwamen we terug en hebben we nog meer goede gesprekken gevoerd.

Zie voor meer informatie over waarvoor wordt gestaakt: https://www.fnv.nl/…/jan…/Staking-streekbussen-op-4-januari/

U bent hier