h

KPN: de schrik van Dieze

9 januari 2019

KPN: de schrik van Dieze

Foto: B. Podde (Onderdrukkerij) / Stroomdraad op het hekwerk rondom het datacentrum van KPN in Dieze.

Wie presteert het om bewust een vergunning te overtreden en zonder contact met de buurt een hek op te hogen waar 7000 volt stroom op wordt gezet?

Dat bedrijf heet KPN. Dit bedrijf heeft haar datacentrum in de Zwolse woonwijk Dieze omgebouwd tot een zwaarbewaakt fort. Samen met bewoners komt de SP in actie en boekt resultaat.

Vorig jaar plaatste KPN camera's aan het gebouw die mogelijk bij buurtbewoners naar binnen gluurden. Dat probleem werd opgelost met hulp van de SP en KPN beloofde beterschap. Ze zouden in het vervolg overleggen met de buurt. Nu plaatste KPN opeens zomaar een schokdraad bovenop het al heel hoge hekwerk. Zonder overleg met de buurt en tegen de vergunning in.

De SP stelde vragen in de gemeenteraad. De buurt stelde samen met de hulpdienst van de Zwolse SP een brief op en begon handtekeningen te verzamelen tegen dit weinig koninklijke gedrag van KPN.

De eerste resultaten zijn binnen. De wethouder heeft al aangekondigd dit ongewenst te vinden. KPN heeft inmiddels de stroom van het hek gehaald en wil nu ineens wel overleggen.

De buurt is duidelijk: 'Weg met dit illegale en gevaarlijke bouwsel.' De SP blijft de bewoners steunen, op straat en in de raad! De gemeente heeft toegezegd in januari nog duidelijkheid te verschaffen.

Het artikel van De Stentor is via onderstaande link te lezen:

https://www.destentor.nl/zwolle/schrikdraad-in-zwolse-buurt-met-spelende-kinderen-dit-is-absurd~ac2d46b1/

U bent hier