h

Bewoners Hoge Huis geven niet op

7 januari 2020

Bewoners Hoge Huis geven niet op

Foto: SP Zwolle / Bewoners van 't Hoge Huis vragen de provincie om hun bushalte terug te brengen

Dinsdagochtend hingen bewoners van zorgcomplex ‘t Hoge Huis in Stadshagen twee spandoeken aan de balkons van hun woning. “Fijn die trein! Nu de bus!” staat erop te lezen. De bewoners vragen op deze manier aandacht voor hun verdwenen bushalte. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling stopt de stadsbus niet meer aan de overkant van de straat en daardoor werd het voor bewoners moeilijker om op pad te gaan.

Marianne Belder, bewoonster van ‘t Hoge Huis: “Sinds vorige maand stopt de trein op station Stadshagen. Dat is fijn voor de wijk en ook wij zouden graag eens met de trein gaan. Maar we komen niet bij het station, want veel bewoners kunnen niet meer fietsen en hebben geen eigen auto. Voor hen was de bus dé manier om op pad te gaan.” 

Foto: SP Zwolle / SP'ers en bewoners hangen een spandoek op aan 't Hoge Huis

Sinds een aantal maanden voeren de bewoners daarom actie voor terugkeer van hun bushalte met de lokale SP. Robert  Bos, actie-coördinator van de SP: “In september maakten we een groepsfoto op de plaats van de oude bushalte. Bewoners boden deze foto aan aan de wethouder, helaas nog zonder resultaat.” Henk van Randeraat, bewoner van ‘t Hoge Huis: “De provincie gaat over het openbaar vervoer, daarom hebben we ov-gedeputeerde Bert Boerman van de provincie uitgenodigd. Volgende week komt hij langs en we hopen dat hij ons wil helpen.”

Foto: SP Zwolle / Mevrouw Belder (links) en meneer Van Randeraat (met spandoek) bewonderen hun spandoeken

Bos:  “De SP is vóór openbaar vervoer dat mensen in staat stelt om zich vrij en zelfstandig te verplaatsen naar waar ze naartoe willen. Zo kan iedereen volop deelnemen aan onze samenleving. Voor deze ouderen is dat ook belangrijk. De politiek wil dat zij steeds langer zelfstandig blijven, en neemt vervolgens hun vervoer weg! Maar de bewoners laten het er niet bij zitten en in 2020 gaan ze dit voor elkaar boksen.”

U bent hier