h

SP helpt huurders in de Aa-landen

15 april 2020

SP helpt huurders in de Aa-landen

Foto: SP Zwolle / SP-gemeenteraadslid Bert Sluijer

De SP Hulpdienst kreeg enige tijd geleden een hulpvraag van huurders van deltaWonen in de wijk Aa-landen. Hun sociale huurwoningen worden gerenoveerd, waar de bewoners blij mee zijn. Maar gaandeweg begonnen er vragen en zorgen te leven over de uitvoering,
de gevolgen en vooral de communicatie. Zorgen en vragen waarover de bewoners individueel geen gehoor leken te krijgen. Daarom heeft de SP samen met de bewoners een bewonersbijeenkomst georganiseerd.

In wijkcentrum de Bolder werd 11 maart een bijeenkomst georganiseerd met vertegenwoordigers van deltaWonen waar ruim 40 huurders op af kwamen. De bewoners konden zo elkaars zorgen en vragen horen en de corporatie kon gelijk antwoord geven. Op de meeste vragen kwam een bevredigend antwoord en verschillende afspraken zijn vastgelegd.

De SP Hulpdienst en gemeenteraadsfractie hebben de afgelopen maanden verschillende huurders in Holtenbroek en de Aa-landen ondersteund die problemen ondervonden bij renovatieprojecten. Raadslid Bert Sluijer: “We helpen graag. Als dat nodig is gebeurt dat met veel tromgeroffel, maar vaak juist wat meer op de achtergrond. Omdat we het belangrijk vinden dat inwoners zich organiseren. Dat is voor ons solidariteit. Een vermelding in de bewonersbrief, een lekkere bak koffie en een warm onthaal op 1,5 meter afstand, dat is de beloning waar we het graag voor doen.”

Met de huidige coronamaatregelen is het extra belangrijk dat renovaties en onderhoud goed en ook veilig gebeuren. Kunt u ook hulp gebruiken? De Hulpdienst van de SP Zwolle is er ook voor u. Bel of app naar 06-39550536 of mail naar hulpdienstzwolle@sp.nl.

U bent hier