h

Zorgmedewerkers verdienen meer dan applaus

6 september 2020

Zorgmedewerkers verdienen meer dan applaus

Foto: SP Zwolle / SP Zwolle

Zorgmedewerkers voeren actie voor meer salaris, meer zeggenschap over de zorg die ze verlenen en meer collega's om de werkdruk te verlagen. Op zaterdagmiddag namen duizenden mensen deel aan de grootste online demonstratie ooit. De SP steunt deze actie en de Zwolse SP-afdeling bezocht standbeelden om mensen op te roepen deel te nemen aan de online demonstratie. Onder andere de standbeelden van Johan Rudolph Thorbecke, burgemeester Potgieter in het Stadspark en het Esperanto-monument aan de Burg. Drijbersingel kregen een mondkapje voor en werden voorzien van protestborden.  

Brammert Geerling, fractievoorzitter voor de SP: “Onze zorgmedewerkers verdienen waardering en daarom komen zij in actie.” In maart werd door het hele land geklapt voor zorgmedewerkers, maar moties in de Tweede Kamer voor een structurele loonsverhoging kwamen er niet door en vorige maand verlieten parlementariërs van coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie de Tweede Kamer zodat stemmen onmogelijk werd. Geerling: “De mensen in de zorg werken zich uit de naad en worden als vuil behandeld, het is schaamteloos. Daarom waren wij vanochtend in het Isala Ziekenhuis om ze te laten weten dat wij wél achter hen staan en om bloemen aan te bieden aan onze lokale zorghelden.”  

Omdat fysiek demonstreren niet toegestaan werd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, werd in Den Haag een 'schoenprotest' georganiseerd. Zorgmedewerkers stuurden duizenden schoenen op en deze werden symbolisch op het Malieveld neergezet. Samen met de SP organiseerden GroenLinks en de PvdA en vakbonden FNV, CNV en Nu'91 een online demonstratie waaraan ruim 5400 mensen deelnamen voor de website overbelast raakte. Geerling: “Anderen die niet meer konden inloggen konden gelukkig via YouTube en Facebook kijken naar wat toen al de grootste online demonstratie ooit was. En terecht, want onze zorg verdient meer dan applaus.”

Klik voor het nieuwsitem op Weblog Zwolle op deze link. 

U bent hier