h

SP vraagt om steun gemeente voor getroffen Aa-tuinen

20 mei 2021

SP vraagt om steun gemeente voor getroffen Aa-tuinen

Foto: SP

De zinloze golf van vernielingen op volkstuincomplex de Aa-tuinen
eerder deze week heeft de SP net als velen in Zwolle geschokt. De
SP-fractie stelt komende dinsdagavond vragen aan het college om de
getroffen vereniging te ondersteunen en maatregelen te nemen om
herhaling te voorkomen. De SP dringt aan het mogelijk te maken de
parkeerplaats voor het complex met hekken af te sluiten. Ook wil de
SP van het college weten welke acties jongerenwerkers, wijkmanager en politie ondernemen om al langer bestaande problemen aan te pakken.

 

Fractievoorzitter Brammert Geerling:”Natuurlijk hopen we dat de daders zo snel mogelijk worden gepakt. Bij de tuinders die wij hebben gesproken zit begrijpelijk veel verdriet, woede en frustratie. Wij pleiten ervoor dat de gemeente de vereniging ondersteunt waar mogelijk. Er is al langer sprake van kleinere vernielingen en vandalisme op het complex. Tuinders maken melding van groepen jongeren die hier rondhangen en dat er ook regelmatig in de late uren wordt gedeald. Daarom willen we dat de gemeente het mogelijk maakt de parkeerplaats bij het complex af te sluiten. Overdag wordt deze parkeerplaats vooral gebruikt door de Aa-tuinen en honkbalclub Blue Hawks. In de nacht heeft niemand daar iets te zoeken. De gemeente is ook al lange tijd in gesprek over de problemen. De SP wil dat het niet bij praten blijft, maar dat er nu actie wordt ondernomen.”

U bent hier