h

Tentoonstelling ‘weggecijferd, teruggevochten’ in Zwolle geopend

21 januari 2023

Tentoonstelling ‘weggecijferd, teruggevochten’ in Zwolle geopend

Foto: Eduard van Scheltinga

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Op zaterdag 21 januari is om 11.00 de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend op het Rodetorenplein. De tentoonstelling is op initiatief van de SP naar Zwolle gehaald en toont acht grote foto’s van gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal geportretteerd door fotograaf Bert Teunissen. De foto's zijn op het Rodetorenplein te zien tot 2 februari.

Eduard van Scheltinga, afdelingsvoorzitter SP: ‘Ook in Zwolle zijn er slachtoffers van het toeslagenschandaal. Deze tentoonstelling over het toeslagenschandaal laat het onmenselijke karakter van het systeem zien waar zij slachtoffer van zijn geworden. Een systeem waarin mensen slechts cijfers zijn en ook zo behandeld worden.’

Door de fototentoonstelling naar Zwolle te halen, brengt de SP de slachtoffers van het toeslagenschandaal onder de aandacht. Brammert Geerling, fractievoorzitter van de SP: ‘De politieke wil is er nog altijd niet om een punt achter het schandaal te zetten, zodat alle slachtoffers eindelijk verder kunnen met hun leven. De slachtoffers moeten worden gecompenseerd voor het leed dat hun is aangedaan.’

Reactie toevoegen

U bent hier