h

482 klachten op schoonzwolle.nl over afvalboete

15 maart 2023

482 klachten op schoonzwolle.nl over afvalboete

Foto: Eduard van Scheltinga

Inwoners van Zwolle betalen alweer 2,5 maand per afvalzak die ze wegbrengen. De SP verwachtte dat de invoering hiervan tot problemen zou leiden en opende het meldpunt schoonzwolle.nl. “We hebben maar liefst 482 klachten binnengekregen sinds de boete per afvalzak is ingevoerd. De conclusie: het is duur, leidt tot dumping en is veel gedoe. Een stem op de SP 15 maart, is een stem voor het afschaffen van de boete per afvalzak in heel Overijssel”, aldus Eduard van Scheltinga, afdelingsvoorzitter van de SP.

De SP stelt dat de stad er niet schoner op wordt en wil daarom samenwerken om van het betalen per afvalzak af te komen. Van Scheltinga: “Wij zijn altijd tegen de boete per afvalzak geweest. Je ziet de stad er viezer door worden. Wij nodigen daarom alle inwoners, partijen en organisaties uit om samen de boete per afvalzak zo snel mogelijk afgeschaft te krijgen.”

De inzameling van luiers en incontinentiemateriaal is Van Scheltinga een doorn in het oog. De gemeente heeft hiervoor 20 bovengrondse luier- en incontinentiecontainers in de stad neergezet. Van Scheltinga: “De containers zijn door de hoogte ontoegankelijk voor mensen in een rolstoel. Terwijl luiers en incontinentiemateriaal gewoon met het restafval verbrand worden. De gebruikers van deze containers moeten onmiddellijk hun afval gratis in de ondergrondse container kunnen stoppen, zoals nu ook al geldt voor medisch afval.”

Reactie toevoegen

U bent hier