h

Wethouder negeert zorgen om Trapjeswijk

21 januari 2008

Wethouder negeert zorgen om Trapjeswijk

Afgelopen week heeft wethouder Van Dooremolen de schriftelijke vragen van de SP over de sloop van de Trapjeswijk beantwoord. De vragen gingen over de reden van de sloop van de Trapjeswijk, het betrekken van de bewonerscommissie en het negeren van de inbreng van de bewoners tijdens de inspraakavonden. Het resultaat is teleurstellend. Van Dooremolen gaat niet in op de vragen en houdt het vooral bij korte oppervlakkige antwoorden. Daarnaast zijn zinnen niet eens afgemaakt.
De zorgen over de woonwensen van deze mensen en de verhuiskosten worden slechts beantwoord met de zin: ‘de gemeente zal er op toezien dat het sociaal plan goed wordt uitgevoerd’. De wethouder gaat hier helemaal voorbij aan de situatie waarin deze mensen verkeren.
Trapjeswijk

Fractievoorzitter Siderius: ‘De vragen die gesteld zijn, zijn niet alleen afkomstig van de SP, maar voornamelijk van de bewoners van de Trapjeswijk. Het is schandalig dat de wethouder zich er met een ‘jantje van leiden’ afmaakt en geen antwoorden geeft op vragen over het betrekken van de bewoners bij het sloopbesluit, over verhuiskosten en de woonwensen van deze mensen. Deze beantwoording maakt weer duidelijk hoe serieus het stadsbestuur de zorgen van de mensen in Zwolle neemt’.

De SP zal deze beantwoording agenderen in de commissie om de wethouder de kans te geven deze beantwoording toe te lichten. De SP pleit ervoor om dit debat te laten plaatsvinden nadat ook de kostenberekeningen, die door SWZ worden aangeleverd, bekend zijn.

Bijlage: beantwoording wethouder en ingediende vragen van de SP (pfd)

Trapjeswijk - liever woningvernieuwing dan wijkvernieuwing
SP vraagt SWZ om gegevens Trapjeswijk

U bent hier