h

Geef de fiets de ruimte!

22 februari 2008

Geef de fiets de ruimte!

Vandaag presenteert de SP de notitie ‘Waar laat ik mijn fiets in Zwolle?’, waarin zij de knelpunten van het fietsparkeren bij het station en in de binnenstad in kaart heeft gebracht.
De conclusie is dat er een serieus probleem is.

Voor deze notitie heeft de SP drie onderzoeken uitgevoerd. Er is onder andere onderzocht hoe de gemeente Zwolle haar eigen regels op het gebied van foutstallen bij het station handhaaft. De uitkomst is teleurstellend. ‘Onze SP fiets staat nu al ruim drie weken in de rekken bij het station, terwijl dit hoogstens 14 dagen mag duren.’ Als er een tekort aan fietsenstallingen is, is dat funest’, aldus raadslid Edwin Koster.


De SP-fiets die al lange tijd in de fietsenrekken op het station verblijft

Ook hield de SP een enquête onder de fietsparkeerders bij het Maagjesbolwerk. Uit de enquête bleek dat van de 121 ondervraagde mensen die de fiets trachten te stallen op het Maagjesbolwerk (voor de mediamarkt) ruim 61% niet wist dat er onder hun voeten een gratis bewaakte fietsenstalling was.


Tijdens de fietsenquete bleek dat 61% van de ondervraagden niets wist van een fietsenstalling onder het Maagjesbolwerk

Het vorige week door ROOD (de jongeren in de SP) uitgebrachte onderzoek toonde nogmaals aan hoe nijpend het tekort aan fietsenstallingen is rond het station.

‘Dit probleem is niet nieuw’ aldus raadslid Edwin Koster. ‘Al sinds 2005 heeft de SP allerlei verbetervoorstellen gepresenteerd, maar er is nog steeds niets veranderd. Zwolle fietsstad is nog een eindje fietsen’.

In de notitie doet de SP ook aanbevelingen die moeten helpen om van Zwolle een fietsstad te maken. Zo pleit de SP voor het vergroten van de stallingcapaciteit bij het station en dient er strikter gehandhaafd te worden voor foutgestalde fietsen. Bij het Maagjesbolwerk moet de zichtbaarheid en de bereikbaarheid worden vergroot en dient er serieus nagedacht te worden over een nieuw te ontwikkelen fietsenstalling op de begaande grond.


Eén van de aanbevelingen: houd rekening met nieuwe ontwikkelingen op fietsgebied

Klik hier voor de notitie 'Waar laat ik mijn fiets in Zwolle?

ROOD Zwolle: chaos rondom het station verslechterd
Fietsenstalling Maagjesbolwerk onbekend bij ruim 60% fietsparkeerders

U bent hier