h

SP vindt vertrekregeling ex-directeur Wezo absurd

7 november 2008

SP vindt vertrekregeling ex-directeur Wezo absurd

De fractie van de SP is verontwaardigd over de vertrekregeling van de ex-directeur van de Wezo. De directeur zal met behoud van salaris nog twee jaar op de loonlijst blijven staan, totdat hij gebruik kan maken van vervroegd pensioen. Bij een gewone werknemer heet dit ‘twee jaar betaald verlof’. De SP vraagt zich af of het gerechtvaardigd is gezien de financiële positie van de Wezo om iemand langdurig door te betalen, zonder dat daar een tegenprestatie in de richting van het bedrijf tegenover staat. Reden genoeg voor de fracties van de SP in Zwolle en Raalte om vervolgvragen aan het college te stellen.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: "deze vertrekregeling is natuurlijk absurd en buiten proporties. Een normale werknemer krijgt bij ontslag ook niet twee jaar doorbetaald, maar is aangewezen op een werkeloosheidsuitkering. Het is belachelijk dat er voor een directeur een uitzonderingspositie wordt gecreeërd. Zeker nu de Wezo grote verliezen heeft, die moeten worden aangevuld door de gemeenteraad.'

De SP wil van de colleges in Raalte en Zwolle weten of er ook mogelijkheden voor vrijwillig vervroegd pensioen met doorbetaling zijn voor de werknemers die in dienst zijn bij de Wezo. Daarnaast vraagt de SP naar de geleverde inspanningen om betaald werk te vinden cq te vervullen voor de directeur. Bovendien mag het college uitleggen waarom zij de gemeenteraden niet heeft geïnformeerd over deze vertrekregeling en hoeveel de vertrekregeling de gemeenten precies kost.

Klik hier voor de brief aan de colleges van B&W in Zwolle en Raalte

U bent hier