h

SP wil garanties voor personeel Thuishulp Nederland

14 juli 2009

SP wil garanties voor personeel Thuishulp Nederland



De fractie van de Zwolse SP heeft opnieuw vragen gesteld aan het stadsbestuur over Thuishulp Nederland (THN). De beantwoording van eerdere vragen zijn volgens de partij bijzonder onbevredigend. De SP vindt het merkwaardig dat de wethouder op een vraag als ‘wat is uw oordeel over het sociaal plan van Thuishulp Nederland?’ geen antwoord kan geven, maar de vraag doorspeelt aan het bestuur van THN. Ook de nieuwe ontwikkelingen bij THN baart de SP zorgen. Het sociaal plan is onlangs weggestemd door de vakbonden. Ook de ondernemingsraad heeft haar kanttekeningen geplaatst bij het plan. Het bestuur van THN zet de reorganisatie echter eenzijdig door.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘Het bestuur gaat zonder steun van de vakbonden en de ondernemingsraad gewoon door met de reorganisatie. Dit traject is daarmee al niet zorgvuldig te noemen. Volgens THN gaat er niets voor de zorgmedewerkers veranderen. Echter, er wordt hen wel geadviseerd om ‘eens bij het UWV-Werkbedrijf binnen te lopen’ of te kijken op een vacaturesite. Dit maakt alles voor de medewerkers erg onzeker. Zij zijn bang voor hun inkomen en hun baan. THN moet hier duidelijkheid over geven.’

De SP wil van wethouder Dannenberg (CDA) weten hoe hij aankijkt tegen de zorgvuldigheid waarmee het sociaal plan wordt uitgevoerd. Ook vraagt de SP garanties dat de cliënten hun vaste zorgmedewerker kunnen behouden. Tevens wil de SP weten waarom de ondernemingsraad de medewerkers adviseert op zoek te gaan naar ander werk, terwijl er voor deze medewerkers volgens THN niets gaat veranderen.

Klik hier voor de schriftelijke vragen

SP wil opheldering over reorganisatie Thuishulp Nederland

U bent hier