h

SP: Metamorfose voor het Meerminneplein

15 oktober 2009

SP: Metamorfose voor het Meerminneplein

De SP stelt voor om het Meerminneplein en het daaraan grenzende bouwblok (waarin de Kruidvat is gevestigd) geheel te herstructureren. Dit stukje binnenstad steekt al jaren lelijk af tegen de fraaie omgeving van de Broerenkerk, De Librije en de mooie pandjes bij het Meerminneplein. Volgens de partij liggen er kansen voor aangename (scharrel)routes naar een levendig groen plein met leuke horeca en een overdekte fietsparkeermogelijkheid.

de panden en de fietsparkeerplaats aan het Meerminneplein zijn zeer verouderd

De SP stelt voor dat het pand (waarin de Kruidvat is gevestigd) dienst gaat doen als fietsenstalling. De huidige stalling vervalt daarmee en de vrijkomende ruimte wordt gebruikt om de nieuwe stalling groot genoeg te maken zodat een groei van het fietsparkeren de komende jaren kan worden opgevangen. Door een extra verdieping op het dak van de fietsenstalling toe te voegen zijn er mogelijkheden om detailhandel of een horecagelegenheid te exploiteren.

SP-raadslid Edwin Koster: ‘Met dit plan kan het Meerminneplein uitgroeien tot een levendig plein met bankjes, speeltoestellen en eventueel een fontein. Rust vlak bij de dynamiek van de stad. Bovendien kan het Meerminneplein de fietsentree van de stad worden door een grote overdekte stalling die toegang geeft tot de kern van de Binnenstad.’

‘Uit de eigen cijfers van de gemeente blijkt dat de bezettingsgraad van de gratis bewaakte stalling aan het Meerminneplein al jaren het hoogste is. Voor de SP is het onbegrijpelijk dat de gemeente in haar plannenmakerij daar niet op aansluit’, aldus SP-raadslid Edwin Koster. ‘De gemeente blijft voor het fietsenstallen vasthouden aan oude plannen die maar niet tot uitvoer komen.’

Bovendien neemt - door het uitbreiden van de stalling bij het Meerminneplein - de noodzaak van een grote fietsenstalling onder de bankenlocatie af. Dat biedt kansen om de historische kruisgewelven onder de Tijlpandjes te behouden en evenzeer om het bijna monumentale ‘van Straatenpand’ te behouden voor de melkmarkt en de binnenstad.

Klik hier voor de notitie: 'Metamorfose voor het Meerminneplein'

U bent hier