h

SP pleit voor opknapbeurt winkelcentrum Sellekamp

23 februari 2010

SP pleit voor opknapbeurt winkelcentrum Sellekamp

De SP wil dat winkelcentrum Sellekamp in Zwolle Zuid zo snel mogelijk wordt opgeknapt. Uit gesprekken met buurtbewoners komen diverse knelpunten naar voren. De versteende uitstraling, het gebrek aan groen, onveilige verkeerssituatie en de rommelige uitstraling van sommige panden vormen een barrière voor buurtbewoners om gebruik te maken van het winkelcentrum. De SP denkt dat nieuwe mooiere bestrating, betere groenvoorziening en moderner straatmeubilair het winkelcentrum weer een frisse uitstraling kunnen geven. Ook de onderdoorgang richting het wijkcentrum Gerenlanden verdient een forse opknapbeurt.


De onderdoorgang bij winkelcentrum Sellekamp wordt als onveilig ervaren

SP-kandidaat Edwin Koster: ‘Als je door winkelcentrum Sellekamp loopt wordt duidelijk dat het winkelcentrum te kort schiet. Er is een poging gedaan om een soort gezellig grachten gevoel te creëren maar dat gaat volledig verloren door het kleurloos beton. De huidige situatie, vooral bij het parkeerterrein waarop voetgangers, fietsers en auto’s op hetzelfde punt af en aankomen oogt rommelig en kan leiden tot gevaarlijke situaties. Voor de langere termijn is het zaak dat de gemeente met ondernemers en omwonenden rond te tafel gaat zitten om te inventariseren of en wat de behoeftes zijn voor een eventuele toekomstige grootschalige renovatie. Het wegvallen van buslijn 10 heeft het winkelcentrum overigens ook niet geholpen.’



Luister hier naar de overwegend positieve reacties op het voorstel van de SP

De SP vraagt ook aandacht voor het wijkcentrum Gerenlanden. Het pand waar dit is gevestigd sluit naadloos aan bij de versteende sfeer van het winkelcentrum. Voor het wijkcentrum is het lastig het hoofd boven water te houden. De gemeentelijke subsidie is onvoldoende om tekorten aan te vullen. Er is structureel geld nodig om onderhoud te plegen. Door de financiële nood is het echter onmogelijk om voldoende geld te sparen om in dit onderhoud te voorzien. Hierdoor blijven reparaties van toiletgroepen en verlichting achterwegen. In wijkcentrum Gerenlanden heeft dit bijvoorbeeld geleid tot een situatie waarbij de toiletdeur van herentoilet kapot is, en niet vervangen kan worden omdat hiervoor het hele toilet zou moeten worden verbouwd. Consequentie is dat dit toilet onafgesloten blijft, terwijl er kleine kinderen in en uit lopen.

“Door te zorgen voor afdoende voorzieningen op beperkte afstand, verzekeren we ons ervan dat iedereen er maximaal gebruik van kan maken. Ook als ze beperkt zijn in hun mobiliteit of inkomenssituatie. Bovendien zorgt de kleinschaligheid van het buurtniveau voor behoud van de menselijke maat en vergroot het de samenhang in de wijk. Door nu op korte termijn beperkt te investeren, en voor de langere termijn in gesprek te gaan met de buurt, kunnen we er ons van verzekeren dat winkelcentrum Sellekamp een mooie toekomst tegemoet gaat en Gerenlanden een gezellige buurt blijft.”, aldus Koster.

Klik hier voor het voorstel over winkelcentrum Sellekamp

U bent hier