h

SP steunt stakende TNT-medewerkers met oliebollen

9 december 2010

SP steunt stakende TNT-medewerkers met oliebollen

De Zwolse afdeling van de SP zal vandaag de stakende TNT-medewerkers een hart onder de riem steken. Om 18.30 delen zij oliebollen uit aan de stakers bij de TNT om ze te steunen in hun strijd tegen het massaontslag dat TNT wil doorvoeren. Daarmee wil de partij de stakers een beter nieuwjaar wensen dan de directie van de TNT voor hen voor ogen heeft.

De SP vindt het terecht dat vakbonden Abvakabo en CNV overgaan tot een driedaagse staking. Via de actie �Red de postbode� strijdt de SP al langere tijd voor het behoud van werkgelegenheid en een fatsoenlijke beloning voor postbezorgers. Dit actiecomite wil geen loonroof, meer werkzekerheid, geen overwerk zonder doorbetaling en meer solidariteit.

De SP zal oliebollen uitdelen aan de stakende postbodes en sorteerders. Afdelingsvoorzitter Frank Futselaar: �Wij delen oliebollen uit om de stakers te steunen en ook om ze een beter nieuwjaar toe te wensen dan TNT voor ze in gedachten heeft. Zoveel trouwe werknemers op straat zetten is asociaal en onnodig.�

Meer informatie is te vinden op de website: www.reddepostbode.nl

Red de Postbode
SP voert actie bij TNT Zwolle

U bent hier