h

SP wil kwijtschelding op biljet gemeentebelastingen

8 mei 2011

SP wil kwijtschelding op biljet gemeentebelastingen

De SP zal maandag in de gemeenteraad het stadsbestuur bevragen over de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, zoals rioolheffing en afvalstoffenheffing. Op het aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen staat niet aangegeven hoe iemand kwijtschelding kan aanvragen. De SP wil dat dit zo snel mogelijk veranderd.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: 'Het beleid van de gemeente is erop gericht dat iedereen krijgt waar hij of zij recht op heeft. Dat is ook de reden dat er met enige regelmaat campagnes worden gestart om mensen te wijzen op de inkomensondersteuning door de gemeente. De SP vind het daarom vreemd dat mensen via het aanslagbiljet van de gemeentelijke belastingen niet worden geattendeerd op de mogelijkheid tot kwijtschelding.'

De SP wil dat de gemeente op het aanslagbiljet duidelijk aan geeft wie er mogelijk recht hebben op kwijtschelding en op welke wijze dat kan worden aangevraagd. Siderius: 'Deze kwijtschelding kan net het verschil zijn tussen wel of geen culturele of sportieve activiteiten voor kinderen van mensen met een laag inkomen'.

U bent hier