h

SP deelt OV-chips uit

2 juli 2011

SP deelt OV-chips uit

OV-chips

Vandaag heeft de SP op het station van Zwolle zakjes “OV-chips” uitgedeeld. Nu de strippenkaart -tegen de zin van de SP- is afgeschaft roept de partij mensen op hun problemen en klachten te melden via het meldpunt op www.ovchipleed.nl.

OV-chips-actie

Uit de gesprekken met busreizigers bleek dat er al veel problemen met de OV-chipkaart zijn, bijvoorbeeld bij het overstappen op andere vervoerders. Eén man had inmiddels al vier verschillende kaarten en wist niet welke hij wanneer moest gebruiken. Met name ouderen zijn niet erg gelukkig met de afschaffing van de vertrouwde strippenkaart.

OV-chips-actie

SP-statenlid Frank Futselaar: "Ook vandaag blijkt weer dat de strippenkaart te snel is afgeschaft. Er is geen enkele reden waarom de strippenkaart niet naast de OV-Chipkaart had kunnen blijven bestaan, zeker niet zolang er nog zoveel problemen met het nieuwe systeem zijn. Reizigers zijn het slachtoffer van de haast van het Rijk en de Provincie om zo snel mogelijk de nieuwe kaart verplicht te maken, terwijl het nog niet naar behoren functioneert.”

OV-chips-actie

Ook de buschauffeurs lieten weten dat alles nog lang niet soepel gaat met de nieuwe kaart. “U moest eens weten wat voor klachten wij allemaal krijgen”, vertelde een buschauffeur tijdens de actie. De SP wil dat inderdaad graag weten, en hoopt daarom dat mensen hun ervaringen melden via het klachtenmeldpunt! U kunt dat doen via de website www.ovchipleed.nl!

OV-chips-actie

De actie werd georganiseerd door de statenfractie van de SP, en vond naast Zwolle ook plaats in de volgende Overijsselse steden: Almelo, Hengelo, Steenwijk en Kampen.

www.ovchipleed.nl

U bent hier