h

SP dient motie van treurnis in tegen wethouder Van As

11 november 2011

SP dient motie van treurnis in tegen wethouder Van As

De fractie van de SP in de gemeenteraad van Zwolle heeft vandaag bij de begrotingsbehandeling een motie van treurnis tegen wethouder van As ingediend. Aanleiding hiervoor zijn de vele niet nagekomen toezeggingen van de wethouder en de aanhoudende problemen bij de eenheid Sociale Zaken. De partij is van mening dat de wethouder onvoldoende regie voert.

De motie van treurnis volgt ook op het onbevredigende debat over de bezuinigingen bij de eenheid sociale zaken. De SP was daarbij teleurgesteld over de kwaliteit van de antwoorden van de wethouder en de trage beantwoording van vragen en de uitvoering van moties over aan het werk helpen van mensen met een arbeidsbeperking.

Volgens fractievoorzitter Tjitske Siderius wil de SP hiermee een duidelijk signaal afgeven over haar onvrede over de werkwijze van de wethouder. Siderius: “Wij willen nu verbetering in de werkwijze van de wethouder. De problemen op sociaal beleid zijn te groot om een wijfelende en stuntelende wethouder te handhaven. Wij zijn niet zover dat wij deze wethouder naar huis willen sturen, want wij twijfelen niet aan zijn integriteit, maar het moet nu echt een tandje harder.”

SP-voorstel overgenomen om 5 mensen met SW-indicatie in vaste dienst te nemen
Maak werk van mensen met een arbeidsbeperking
Zwolle moet SW'ers aannemen

U bent hier