h

SP legt aanbod SWZ aan bewoners Isaac van Hoornbeekstraat voor

23 januari 2012

SP legt aanbod SWZ aan bewoners Isaac van Hoornbeekstraat voor

Onlangs heeft de SP een buurtonderzoek gehouden in de Isaac van Hoornbeekstraat. Daaruit is gebleken dat veel bewoners last hadden van schimmel en kou. Naar aanleiding van deze klachten heeft de SP een gesprek gevoerd met woningbouwcorporatie SWZ. SWZ heeft laten blijken de klachten zeer serieus te nemen en is bereid de bewoners (tegen huurverhoging) centrale verwarming aan te bieden. Ook zal gewerkt worden aan een collectief plan om de schimmel te bestrijden.

De SP waardeert het dat SWZ serieus werk maakt van de klachten van bewoners en vindt de reactie van SWZ te prijzen. De afgelopen weken heeft de SP weer met bewoners gesproken om de bewoners op de hoogte te stellen van de mogelijkheden. Hieruit bleek dat zij blij zijn met de mogelijkheden, maar ook dat ze zich lang niet allemaal realiseerden dat ze van het aanbod gebruik konden maken. De SP heeft daarom de bewoners zoveel mogelijk aangemoedigd om contact op te nemen met SWZ.

De SP zal de komende maanden de situatie blijven volgen om te zien of de maatregelen worden uitgevoerd en de situatie van de bewoners concreet verbeterd. Hebt u ook een klacht over u huurwoning? Meld het bij ons meldpunt huurwoningen.

Buurtonderzoek SP: schimmel en kou in huurhuizen
Resultaten buurtonderzoek Isaac van Hoornbeekstraat
meldpunt huurwoningen

U bent hier