h

Ook SWZ-woningen Hemerkenstraat ijskoud en onder de schimmel

9 februari 2012

Ook SWZ-woningen Hemerkenstraat ijskoud en onder de schimmel

Uit een onderzoek van de SP in de Hemerkenstraat in Dieze-Oost blijkt dat de bewoners ook hier klachten hebben over schimmel en kou in huurhuizen. Eerder bleek dat de schimmel en kou ook in de Isaac van Hoornbeekstraat voor groot ongemak bij de bewoners zorgen. De SP heeft woningstichting SWZ in een brandbrief gevraagd ook deze problemen serieus aan te pakken.

De bewoners zijn zeer bezorgd over de staat van hun huurwoning. Voornaamste klacht is dat de woningen koud zijn. Vanwege het enkelzijdig glas in de woningen laat de isolatie van de woningen zeer te wensen over. Men ervaart veel tocht. De stookkosten om de woning warm te krijgen zijn hierdoor relatief hoog. Een aantal bewoners heeft op eigen initiatief elektrische kachels bijgeplaatst.

Naast de kwaliteit van de woningen geven veel bewoners ook aan grote onzekerheid te hebben over de toekomst van de straat. Sommigen hebben in het verleden te horen gekregen dat er gesloopt zou gaan worden, anderen kennen juist verhalen van renovatie. Zorgwekkend is daarnaast dat verschillende bewoners aangeven kinderen met gezondheidsproblemen te hebben die te relateren zijn aan kou en schimmel. De SP heeft in de brief aan SWZ gevraagd om duidelijkheid.

SP-fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De SP is ervan geschrokken dat de kou en schimmel in de Isaac van Hoornbeekstraat geen incident zijn, maar dat het ook in andere straten in Dieze-Oost speelt. SWZ lijkt de klachten in de Isaac van Hoornbeekstraat serieus aan te pakken. Hetzelfde aanbod moet absoluut ook naar de bewoners van de Hemerkenstraat. Bewoners willen graag centrale verwaming en aanpak van de tocht- en schimmeloverlast. Ook deze bewoners mag SWZ – zeker met deze temperatuur - niet in de kou laten staan.’

Naast de Hermekenstraat krijgt de SP ook uit andere straten berichten over problemen. Siderius: ‘Het begint er op te lijken dat deze problemen bijna wijkbreed zijn. Uiteraard onderzoeken we alle klachten die - via ons meldpunt huurwoningen - bij ons binnenkomen.’

Bijlage: brief aan SWZ

Buurtonderzoek SP: schimmel en kou in huurhuizen
Meldpunt Huurwoningen

U bent hier