h

ROOD: extra fietsenstallingen druppel op gloeiende plaat

5 februari 2012

ROOD: extra fietsenstallingen druppel op gloeiende plaat

ROOD, jong in de SP, vindt de 400 nieuwe fietsenrekken op station Zwolle een druppel op een gloeiende plaat. Het aantal nieuwe klemmen is veel te weinig voor alle fietsen die nu los op het station staan. Uit onderzoek van ROOD bleek in december 2011 dat er minstens 914 extra fietsenstallingen nodig zijn op het station. De verpaupering wordt met deze extra klemmen geen halt toegeroepen.

Woordvoerder Celine van der Brug: ‘Het probleem van het tekort aan fietsenstallingen wordt met de franse slag opgelost door wethouder De Heer (VVD). Naast dat het aantal fietsenrekken veel te weinig is, zal het ook de chaos bij de Van Karnebeektunnel en aan de zuidzijde van het station niet oplossen, omdat de fietsenstallingen alleen aan de Westerlaan worden bijgeplaatst. Dit is een druppel op een gloeiende plaat.’

In december kreeg wethouder De Heer de bronzen fietsbel van ROOD, jong in de SP. Van der Burg: ‘Wij krijgen niet de indruk dat de wethouder ook solliciteert naar de gouden fietsbel. Die gouden fietsbel is nog ver buiten handbereik van de wethouder. Hij zal echt met een betere oplossing moeten komen. ROOD volgt de ontwikkelingen bij het station nauwlettend en zal voor verbeteringen actie blijven voeren.

ROOD biedt wethouder bronzen fietsbel aan

U bent hier