h

ROOD Zwolle: 60% van fietsers kan zijn fiets niet kwijt op het station

12 juni 2012

ROOD Zwolle: 60% van fietsers kan zijn fiets niet kwijt op het station

60% van de fietsers bij het station kan zijn fiets niet altijd kwijt in de fietsenstalling rondom station Zwolle. Dat is de conclusie uit een enquête van ROOD, jong in de SP. Deze enquête is het vervolg op het onderzoek over het tekort aan fietsenstalling bij het station dat ROOD eind 2011 presenteerde. Gisteravond presenteerde ROOD haar bevindingen aan de gemeenteraad. Vooral de stallingen aan de Oosterlaan bieden te weinig ruimte voor alle fietsen.

De Zwolse SP-jongeren hebben eind 2011 verantwoordelijk wethouder De Heer (VVD) een rapport aangeboden waarin beschreven staat dat er voor 900 fietsen geen stalling aanwezig is op het station. Wethouder de Heer heeft hierna 400 fietsenrekken laten plaatsen aan de Westerlaan.

Celine van het Burg van ROOD Zwolle zegt er het volgende over: ‘Fijn dat de wethouder meteen actie heeft ondernomen, maar hij lost het probleem niet op. Aan de Westerlaan is het probleem het minst groot. De Oosterlaan, daar struikel je over de fietsen, laat hem daar de andere 500 stallingen neerzetten die hard nodig zijn.’

De actievoerders gaan door totdat het probleem is opgelost. Ook zijn ze van mening dat de gemeente de fietsen die niet in de rekken staan, niet af moet voeren zolang er niet genoeg plek is om je fiets te stallen. Mensen moeten nu € 10 betalen als ze de afgevoerde fiets bij de AFAC op moeten halen, terwijl ze geen mogelijkheid hebben om hun fiets fatsoenlijk te parkeren. Onder de noemer ‘FietsieFoetsie’ zet ROOD de strijd in Zwolle door totdat wethouder de Heer de rotzooi echt heeft opgelost.

Facebook ROOD Zwolle: facebook.com/ROODZwolle.
Uitkomsten enquete Fietsie Foetsie?! van ROOD

ROOD: extra fietsenstallingen druppel op gloeiende plaat
ROOD biedt wethouder bronzen fietsbel aan
Uitkomsten enquete Fietsie Foetsie?! van ROOD
Facebook: Rood-Zwolle

U bent hier