h

SP en GroenLinks: per direct opheldering over opvang daklozen

22 juli 2012

SP en GroenLinks: per direct opheldering over opvang daklozen

De SP en GroenLinks willen per direct opheldering van wethouder Vedelaar (PvdA) over de problemen rondom de opvang van daklozen. Vorig weekend is de Herberg achter de WRZV-hallen opnieuw opengegaan voor de opvang van negen daklozen. De partijen willen per direct weten waarom deze mensen door het Leger des Heils en het RIBW zijn geweigerd bij de reguliere opvang. Tijdens de behandeling van de perspectiefnota hebben GroenLinks en de SP grote vraagtekens gezet bij de sluiting van het Nel Banninkhuis per 1 augustus. De wethouder heeft toen gegarandeerd dat er niemand op straat hoeft te slapen.

Beiden partijen zijn verontwaardigd. ‘Het Nel Banninkhuis is nog niet eens gesloten of er doen zich al problemen voor met de opvang van daklozen. In juni sloegen het Leger des Heils en het RIBW alarm over onvoldoende capaciteit in de reguliere opvang. Dat werd toen door de wethouder weggewuifd in de gemeenteraad. GroenLinks en de SP willen direct maatregelen zien van de wethouder. De bezuiniging van € 435.000 op het Nel Banninkhuis moet worden heroverwogen.’

De partijen willen de garantie van de wethouder dat niemand op straat slaapt in Zwolle. Verder vragen de partijen om het Nel Banninkhuis niet eerder te sluiten dan dat we er zeker van zijn dat niemand op straat hoeft te slapen of moet aankloppen bij de Herberg achter de WRZV-hallen.

Bijlage: vragen aan B&W

U bent hier