h

SP: wat kost de Rode Torenbrug nog meer?

25 september 2013

SP: wat kost de Rode Torenbrug nog meer?

De lokale SP wil van wethouder Vedelaar weten wat nu de precieze kosten zijn van de aanleg van de Rode Torenbrug. De brug bij het Maagjesbolwerk had in het voorjaar al geopend moeten zijn, maar ligt er nog steeds ongebruikt bij. Inmiddels is er juridisch steekspel ontstaan, waarin de gemeente externe deskundigen wil laten vaststellen wie verantwoordelijk is voor de fouten in de brug.

SP raadslid Edwin Koster: ‘De kosten stapelen zich op met nieuw extern onderzoek en juridische adviezen. Het einde van het juridische getouwtrek lijkt nog niet in zicht. De rekening ligt ondertussen bij de Zwollenaren.

In de zomer vroeg de SP al aandacht voor de problemen met de brug. 'Ondertussen is het herfst en hoog tijd dat wethouder Vedelaar uit de doeken doet wat de ongebruikte brug ons ondertussen kost en welke kosten de Zwollenaar nog kan verwachten.'

Verder wil de SP weten of er een kritische datum is waarop de Rode Torenbrug opgesteld moet zijn omdat andere projecten zijn afgestemd op de opening van de brug, zoals de komst van bushaltes aan de Pannekoekendijk en de ontwikkeling van de parkeergarage op het Katwolderplein.

Bijlage: schriftelijke vragen aan B&W

Komt u even over de brug?

U bent hier