h

SP: nog steeds schimmelhuizen in Dieze Oost

20 december 2013

SP: nog steeds schimmelhuizen in Dieze Oost

De Isaac van Hoornbeekstraat kampt nog steeds met veel schimmeloverlast. Afgelopen maand is de SP opnieuw op bezoek geweest in Dieze Oost om met bewoners te spreken over de oplossing van de schimmelproblematiek. Na een grondig buurtonderzoek van de SP heeft de directie van SWZ in januari 2012 toegezegd om met een collectief plan te komen tegen de schimmel. Dat plan bestaat helaas (nog steeds) uit een pot verf om de schimmelplekken weg te witten. Na enkele maanden zijn de muren weer zwart van de schimmel. De SP vraagt SWZ opnieuw om opheldering.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘De SP had verwacht de mensen in de Isaac van Hoornbeekstraat fijne feestdagen toe te kunnen wensen in een schimmelvrije woning. Helaas is de realiteit anders. Bij ons bezoek troffen we in zeker 30% van de woningen nog steeds schimmel aan in slaap- en badkamers. Elke dag blijven kleine kinderen ziek omdat ze in deze ziekmakende woningen wonen. Verhuizen is geen optie, omdat de wachtlijst voor sociale huurwoningen meer dan drie jaar bedraagt.’

In januari 2012 heeft de woningbouwvereniging SWZ toegezegd te komen met een collectief plan. Volgens bewoners bestaat dat plan nog steeds uit een pakketje, dat ze zelf op de schimmelplekken moeten aanbrengen. Na korte tijd verschijnt de schimmel weer even hard door de verflaag heen. Siderius: ‘Het zou mooi zijn als SWZ deze problemen eindelijk structureel gaat aanpakken.’

Gelukkig geeft ook een deel van de bewoners aan geen last meer te hebben van schimmel. Het gaat hier voornamelijk om de benedenwoningen. Siderius: ‘Dat is gelukkig winst.’ De SP zal opnieuw aan SWZ vragen om de gemaakte afspraken na te komen.

Bijlage: brief aan directie van SWZ

U bent hier