h

SP: opnieuw vertraging uitbetaling PGB onacceptabel

4 januari 2014

SP: opnieuw vertraging uitbetaling PGB onacceptabel

De SP wil snel opheldering van wethouder Dannenberg (CDA) over de vertraging in de uitbetaling van het persoonsgebonden budget (PGB) voor de hulp in het huishouden. PGB-houders kunnen met deze vergoeding de hulp in het huishouden zelf inkopen en uitbetalen aan de persoon die de zorg verleend. Vorig jaar waren er grote problemen met de uitbetaling van het PGB en toen beloofde Dannenberg beterschap. Hij zou maatregelen nemen om problemen in de toekomst te voorkomen. Ook dit jaar is de PGB nog niet betaald in januari. Hierdoor komen PGB houders en de personen die de zorg verlenen in financiële problemen. De SP vindt dit onacceptabel.

SP fractievoorzitter Tjitske Siderius: ‘PGB-houders moeten erop kunnen vertrouwen dat de gemeente op tijd de PGB uitbetaald. Het is onacceptabel dat de houders van de PGB en de personen die de zorg verlenen hierdoor opnieuw in financiële problemen raken. De betrouwbaarheid van de overheid staat hier onder druk. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd. Wethouder Dannenberg heeft een belofte gebroken.'

Er moet snel duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren en of deze problemen bij de gemeente structureel zijn. De SP wil dat de wethouder garandeert dat PGB houders altijd op tijd worden uitbetaald. Ook wil de partij weten welke maatregelen er precies zijn genomen en waarom deze maatregelen niet hebben gewerkt.

Bijlage: mondelinge vragen aan B&W

 

Uitbetalen pgb in januari gaat voortaan sneller
SP: vertraging uitbetaling PGB onacceptabel

 

U bent hier