h

SP afwezig op ons-kent-ons-feestje

18 februari 2014

SP afwezig op ons-kent-ons-feestje

De SP gaat liever in gesprek met de Zwollenaren dan dat zij met andere politieke partijen een ons-kent-ons-feestje houdt op het gemeentehuis. De partij zal daarom niet aanwezig zijn bij de gezamenlijke campagnestart in het stadhuis woensdagavond. In plaatst daarvan trekt de partij de AA-landen in om direct met de mensen in gesprek te gaan over de inbraakgolven in Zwolle en over de verkiezingen.

De SP is van mening dat de officiële campagnestart een verkeerd signaal afgeeft. Lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘Met zo’n bijeenkomst ontstaat de indruk dat politieke partijen allemaal de beste vrienden van elkaar zijn, terwijl de onderlinge verschillen enorm groot zijn. Die verschillen horen in een verkiezingsstrijd juist duidelijk zichtbaar te worden. Bovendien worden zulke bijeenkomsten over het algemeen amper bezocht door de ‘gewone Zwollenaar’.

Een gezamenlijke borrel op kosten van de belastingbetaler met andere politieke partijen staat haaks op de wijze waarop de SP politiek wil bedrijven. Siderius: ‘Wij kiezen voor inhoud en gaan met de boodschap van 5% meer sociale huurwoningen, een groot werkgelegenheidsplan en een veilige en bedrijvige stad woensdagavond de boer op in AA-landen’.

U bent hier