h

Gemeenteraadsverkiezingen

7 maart 2022

SP geeft 87.500 euro gemeenschapsgeld terug aan gemeente

Foto: SP

Maandag 7 maart overhandigde SP-lijsttrekker Brammert Geerling een symbolische cheque van 87.500 euro aan raadsgriffier Eric Meurs. Dat bedrag staat symbool voor het extra geld dat de Zwolse politiek in 2018 voor zichzelf heeft uitgetrokken. Alle partijen in de gemeenteraad krijgen sindsdien fors extra fractiebudget per jaar (12.500 in 2018 : daarna jaarlijks 25.000) bovenop het fractiebudget dat ze al kregen.

Lees verder
12 februari 2022

Tijd voor solidariteit in Zwolle Zuid

Foto: SP

Goede zorg zonder marktwerking en zonder eigen bijdragen. Dat is solidariteit. Met die boodschap gingen vrijwilligers van de SP zaterdag in gesprek met de inwoners van Zwolle Zuid. Er werd geflyerd bij het winkelcentrum en langs de deuren gegaan om inwoners te spreken over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Lees verder
5 februari 2022

Tijd voor solidariteit! Ons verkiezingsprogramma

Foto: SP

Tijd voor solidariteit. Dat is de titel van het programma waar wij de gemeenteraadsverkiezingen mee ingaan. Het is tijd de breken met de politiek op het stadhuis die kiest voor de belangen van enkelen en luisterd naar projectontwikkelaars inplaats van inwoners.

Lees verder
22 maart 2018

SP-stemmers bedankt!

Beste SP-stemmers, bedankt voor jullie steun! De SP Zwolle is van 5 naar 2 zetels gegaan. Ja, dat doet pijn. Maar! Onze strijd voor een sociaal Zwolle stopt niet bij raadszetels. Volgende week trekken we gewoon weer de wijken in om Zwollesamen mooier te maken! Dus Zwollenaren tot snel!

Lees verder
2 maart 2018

SP Tweede Kamerlid Cem Lacin en HoogOverijssel spreken in Stadshagen over toekomst Lelystad Airport

Foto: SP

SP Tweede Kamerlid Cem Lacin komt maandag 5 maart naar de Zwolse wijk Stadshagen. Hier zal hij spreken met vertegenwoordigers van HoogOverijssel over de toekomst van Lelystad Airport en de gevolgen voor Stadshagen en Zwolle. Onder grote druk van bewoners en actiegroepen heeft het kabinet bakzeil gehaald en de opening van Lelystad Airport met een jaar uitgesteld. Daarmee is de overlast door laagvliegende vliegtuigen voor Zwolle nog niet van de baan. Wat de SP betreft is uitstel de eerste stap richting afstel.

Lees verder
9 december 2017

Het Verkiezingsprogramma 2018: Voor elkaar, voor Zwolle

Het het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat online! Klik hier om het te downloaden.

Lees verder
27 oktober 2017

SP presenteert lijst vol ervaring, energie en activisme

De leden van de Zwolse SP hebben dinsdagavond in wijkcentrum de Bolder de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. Lijsttrekker is Brammert Geerling (30, Aa-landen), hij is de huidige fractievoorzitter. Daarop volgen de huidige raadsleden Sandra Drost (38, Westenholte), Bert Sluijer (48, Stadshagen) en Koen van Baal (34, Zwolle Zuid).

Lees verder
20 maart 2014

SP Zwolle grote winnaar verkiezingen!

De Zwolse SP is blij met de uitslag van de gemeentelijke verkiezingen. De partij vergroot haar zetelaantal van drie naar vijf zetels. De nieuwe fractie zal naast de huidige raadsleden Tjitske Siderius en Frank Futselaar bestaan uit nieuwkomers Sandra Drost, Marij Feddema en Brammert Geerling.

Lees verder
18 maart 2014

SP op straat voor veiligheid in Holtenbroek

SP'ers stonden afgelopen weekend onder leiding van lijsttrekker Tjitske Siderius in winkelcentrum Holtenbroek om aandacht te vragen voor de veiligheidsproblemen in de wijk. De SP was de eerste partij die na een buurtonderzoek openbaar maakte dat er met name in Holtenbroek III grote gevoelens van onveiligheid leefden. Ook in de rest van de wijk is het aantal inbraken schrikbarend gestegen. De SP pleit daarom voor meer agenten op straat in plaats van zinloze en dure symboolmiddelen als preventief fouilleren. Een ander SP-voorstel, een tijdelijke politiepost in de Buxtehudestraat, is al uitgevoerd, maar er kan nog veel meer in de wijk gebeuren om Holtenbroek veilig te houden.

Lees verder
15 maart 2014

SP deelt veiligheidsspelden uit in Holtenbroek

De SP staat vandaag weer in Holtenbroek, ditmaal om aandacht te vragen voor de (on)veiligheid in de wijk. De partij deelt flyers uit voorzien van veiligheidsspelden. De partij was de drijvende kracht achter de tijdelijke politiepost in de wijk en vind dat er nog veel te verbeteren valt op dit gebied.

Lees verder

Pagina's

U bent hier