h

Tijd voor solidariteit in Zwolle Zuid

12 februari 2022

Tijd voor solidariteit in Zwolle Zuid

Foto: SP

Goede zorg zonder marktwerking en zonder eigen bijdragen. Dat is solidariteit. Met die boodschap gingen vrijwilligers van de SP zaterdag in gesprek met de inwoners van Zwolle Zuid. Er werd geflyerd bij het winkelcentrum en langs de deuren gegaan om inwoners te spreken over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Veel mensen die wij spraken gaven aan met veel plezier in de wijk te wonen. De gemeeschapszin werd vaak genoemd als reden waarom het in Zwolle zo fijn wonen is. Toch hebben veel mensen ook grote zorgen. Veel inwoners maken zich zorgen over de zorg. Ook het tekort aan betaalbare woningen, de AOW, armoede en afval houden veel inwoners van Zuid bezig bleek uit de gesprekken die wij voerden met bewoners. Allemaal voorbeelden van collectieve problemen die de huidige politiek afschuift op individuele inwoners. De SP zet daar solidariteit en gemeenschappelijke oplossingen tegenover. Meer over deze oplossingen lees je in ons verkiezingsprogramma.

 

U bent hier