h

SP presenteert lijst vol ervaring, energie en activisme

27 oktober 2017

SP presenteert lijst vol ervaring, energie en activisme

De leden van de Zwolse SP hebben dinsdagavond in wijkcentrum de Bolder de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. Lijsttrekker is Brammert Geerling (30, Aa-landen), hij is de huidige fractievoorzitter. Daarop volgen de huidige raadsleden Sandra Drost (38, Westenholte), Bert Sluijer (48, Stadshagen) en Koen van Baal (34, Zwolle Zuid).

Op plaats vijf staat nieuwkomer Robert Bos (34, Kamperpoort). Hij is de drijvende kracht achter de SP-acties voor buschauffeurs en voor beter openbaar vervoer. Robert is werkzaam als fabrieksarbeider bij Plukon.

Op zes staat Roy Ahlers (30, Zwolle Zuid). Hij is bestuurslid en webmaster bij de Zwolse SP en is werkzaam als klantadviseur.

Emile Hoogterp (39, Holtenbroek) is in het dagelijks leven werkzaam als technisch directeur. Hij staat op de zevende plek in de lijst. Emile was al eerder raadslid voor de SP.

Op plek acht staat Simon Zandvliet (24, Indische buurt), trekker van de SP-buurtcampagne en in het verleden organiseerde hij de Zwolse acties voor Young and United voor een eerlijk minimum jeugdloon. Hij werkt als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg.

De negende plaats is voor Vera Wijtsma (28, Zwolle Zuid). Zij is actief voor Amnesty International en werkt bij Welzorg.

Sabine Trachter (46, Stadshagen) maakt de top tien compleet. Zij is bestuurslid en zet zich actief in voor de belangen van het MKB. Sabine is momenteel werkzoekend.

Lijsttrekker Brammert Geerling: ”Ik ben er trots op dat ik deze toplijst mag aanvoeren. Hier staat een team dat bruist van de energie, ideeën en activisme. We hebben een sterke mix van ervaring en verschillende achtergronden met goede spreiding over de verschillende Zwolse wijken. Stuk voor stuk mensen die de handen uit de mouwen willen steken om Zwolle beter te maken. Natuurlijk in de raadszaal, maar ook op straat. Het is naast onze denkbeelden tenslotte ons activisme en het actief opzoeken van de mensen dat de SP zo sterk onderscheidt van de gevestigde partijen.”

Deze kandidaten maken de lijst compleet:
11.Jan de Geest
12. Maarten Hulstijn
13. Sander Taconis
14. Maurits Kersten
15. Mathilde Grootjans

De overige plekken worden later bekendgemaakt.

U bent hier