h

SP zet stemgedrag politieke partijen op een rijtje

12 maart 2014

SP zet stemgedrag politieke partijen op een rijtje

De SP heeft het stemgedrag van de Zwolse politieke partijen op een rij gezet. De afgelopen vier jaar is er over een scala van onderwerpen gestemd in de gemeenteraad. Politieke partijen hebben er soms een handje van om in verkiezingstijd allerlei beloftes te doen, maar in de praktijk anders te stemmen. Met een grote advertentie in de Peperbus en de Swollenaer laat de SP zien hoe de politieke partijen in Zwolle de afgelopen vier jaar op cruciale onderwerpen hebben gestemd.

Lijsttrekker Tjitske Siderius: ‘Ook in de verkiezingscampagne worden er door allerlei politieke partijen mooie woorden gesproken en beloftes gedaan. De SP vindt het jammer dat er in de praktijk vaak weinig van deze mooie woorden overblijft. In de huidige campagne worden er allerlei proefballonnetje opgelaten over het belang van armoedebestrijding. Het feit is dat de afgelopen vier jaar de toeslag voor mensen die langdurig in armoede leven is gehalveerd, de computerregeling voor kinderen in armoede is geschrapt en de boodschappenhulp voor ouderen is wegbezuinigd. Terwijl de vergoeding voor lokale politici heilig lijkt.’

De SP wil transparant zijn en heeft een overzicht gemaakt van een deel van de stemmingen in de gemeenteraad. De partij heeft inzichtelijk gemaakt waar Zwolse partijen voor en tegen hebben gestemd op basis van de stemmingsuitslagen in de gemeenteraad op de belangrijkste thema’s: werk, zorg, woningbouw en veiligheid. Kiezers kunnen zo zelf een oordeel vellen.

U bent hier