h

Laat ons drinkwater niet verzuipen in de btw

3 november 2018

Laat ons drinkwater niet verzuipen in de btw

De SP in de Zwolse gemeenteraad steunt het verzet tegen de voorgenomen btw-verhoging op drinkwater. Waterbedrijven, waaronder Vitens dat in Zwolle het drinkwater verzorgt, hebben recent opnieuw een oproep gedaan de btw op kraanwater niet te verhogen van 6 naar 9 procent. De SP steunt dit verzet en wil dat de gemeente Zwolle zich in Den Haag hard maakt om deze belastingverhoging van tafel te krijgen.

 

Maandagavond dient de SP daartoe een motie in die wordt ondersteund door CDA, PvdA en GroenLinks.

SP-fractievoorzitter Brammert Geerling: ”Terwijl dit kabinet zich in allerlei bochten wringt om de lasten van multinationals te verlagen worden de basisbehoeften van mensen zoals zorg, energie en nu zelfs water alleen maar duurder gemaakt. Wij hebben in Nederland misschien wel het beste drinkwater in de wereld. Dan is het toch van de gekken dat water uit plastic flessen en zelfs ongezonde light frisdranken goedkoper worden gemaakt en de prijs van kraanwater straks voor bijna een derde uit belasting bestaat? Fantastisch dat Vitens zich als publiek bedrijf heeft uitgesproken tegen deze plannen. De Zwolse volksvertegenwoordigers moeten dit signaal ondersteunen richting Den Haag om deze belastingverhoging voor onze inwoners van tafel te krijgen.”

Bijlage: 

U bent hier