h

SP Zwolle feliciteert de medewerkers van Scania met hun succes

6 februari 2019

SP Zwolle feliciteert de medewerkers van Scania met hun succes

Foto: SP Zwolle / SP'ers bij Scania aan de poort

Na vele maanden van actievoeren boekten de stakende medewerkers bij Scania en andere bedrijven in de metaalsector succes! De vakbonden en hun leden voerden actie voor een eerlijke cao en de SP kwam hen telkens in alle vroegte steunen.

De werknemers vochten onder andere voor een loonstijging van 3,5% en een generatiepact, zodat oudere werknemers wat minder kunnen gaan werken terwijl jongere werknemers een vast contract kunnen krijgen. Ook vochten ze tegen de doorgeslagen flexibilisering en voor gelijke arbeidsvoorwaarden van vaste en flexmedewerkers. Heel redelijke eisen dus!

SP-raadslid Bert Sluijer: "Het gaat goed met de economie en ook met Scania. De aandeelhouders profiteerden daar al van, maar de werknemers nog niet. Terwijl het goed gaat met Scania dankzij hun harde werk." Werkgeversorganisatie FME dacht daar anders over. Er werd zelfs gedreigd met verplaatsing van productie naar Frankrijk en de werkvloer werd onder druk gezet.

Maar de vakbonden en de werknemers zetten door. Sluijer: "Het is goed dat ze hebben volgehouden, want door hun moed hebben ze nu een eerlijke cao met echte verbeteringen. Dat is goed voor de werknemers én het bedrijf." De SP Zwolle feliciteert alle werknemers van Scania en andere bedrijven in de metaalsector met dit succes!

Lees voor meer informatie over de nieuwe cao de bijlage.

U bent hier