h

Gedeputeerde Boerman wil geen eigen bushalte in Zwolle

15 januari 2020

Gedeputeerde Boerman wil geen eigen bushalte in Zwolle

Foto: SP Zwolle / Bewoners Hoge Huis onthullen Bushalte Boerman.

Op woensdag bezocht gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel de bewoners van zorgcomplex 't Hoge Huis in Stadshagen. De bewoners voeren sinds vorig jaar samen met de lokale SP actie voor terugkeer van hun bushalte. De gedeputeerde was uitgenodigd en de bewoners hadden een verrassing voor hem: een eigen bushalte. 

Harry Broekhuijs, fractievoorzitter voor de SP in de Provinciale Staten: “Als aanmoediging hebben de bewoners besloten hun bushalte te vernoemen naar de gedeputeerde.” Behalve een aanmoediging is het ook een knipoog naar de trein die eerder naar de gedeputeerde vernoemd werd door het vervoersbedrijf dat later de Overijsselse ov-concessie voor de komende tien jaar kreeg toegewezen. De gedeputeerde wilde ‘zijn’ halte zelf niet onthullen. Daarom togen de bewoners in een optocht met stokken en rollators naar de bushalte om dat voor hem te doen.

Gedeputeerde Boerman was in ‘t Hoge  Huis om met bewoners en buurtbewoners te praten over terugkeer van hun bushalte. Corrie Sterrenburg, 84 jaar, deed haar persoonlijke verhaal voor een volle zaal en de gedeputeerde. “Ik woonde hier jarenlang met heel veel plezier, maar nu de bus niet meer stopt ben opgesloten. Dat vind ik zo erg dat ik er depressief van word en daarom verhuis ik deze week. Ik vertrek met pijn in m’n hart, maar ik moet wel.”

Foto: SP Zwolle / Gedeputeerde Boerman in gesprek met de bewoners van 't Hoge Huis.

De gedeputeerde deed geen harde toezeggingen aan de verzamelde bewoners en buurtbewoners. Hij gaf aan in gesprek te zijn met de verschillende partijen die zorgen voor openbaar vervoer in Zwolle en te kijken naar wat er mogelijk is. “Als de halte opnieuw in de dienstregeling wordt opgenomen wordt dat niet eerder dan juni 2021,” aldus de gedeputeerde. 

De bewoners laten het er niet bij zitten en de SP staat hen bij. Robert Bos, actiecoördinator voor de SP: “Alle inwoners van Stadshagen verdienen een goede busverbinding en SP knokt daarvoor met de bewoners van ‘t Hoge Huis. Maar dit leeft breder, want de hele buurt Werkeren valt nu buiten de boot. Binnenkort gaan we handtekeningen verzamelen in Stadshagen om dit onderwerp op de politieke agenda te krijgen. Die bushalte komt terug, dat weet ik zeker.”

U bent hier