h

Succesvolle manifestatie TNT'ers: SP was erbij

9 december 2010

Succesvolle manifestatie TNT'ers: SP was erbij

red de postbode

Vanavond hebben SP'ers oliebollen uitgedeeld aan de ongeveer honderd TNT-medewerkers die aan de poort van het TNT-distributiecentrum in Zwolle actievoerden. De vakbonden Abvakabo, FNV en CNV hadden een protestmanifestatie georganiseerd waarbij de af- en aanvoer van post werd vertraagd.

De SP wilde de actievoerders een hart onder de riem steken, en ze een beter Nieuwjaar wensen dan de TNT-directie met hen voor heeft. Deze wil namelijk duizenden postbodes ontslaan. De sfeer tijdens de actie was dan ook strijdbaar. SP-voorzitter Frank Futselaar: "Het is heel begrijpelijk dat deze mensen boos zijn. Ze hebben vaak hun beste jaren gegeven voor TNT, en nu worden ze geofferd op het altaar van de marktwerking. De postbode moet gered worden, en acties moeten doorgaan tot dit onzalige massaontslag van de baan is!"

red de postbode

De steun van de SP en de oliebollen-actie werden door de actievoerende postbodes zeer gewaardeerd. Meerdere actievoerders spraken hun teleurstelling uit over het feit dat andere partijen niet aanwezig waren.

red de postbode

Red de Postbode
SP steunt stakende TNT-medewerkers met oliebollen
SP voert actie bij TNT Zwolle

U bent hier