h

ROOD

8 augustus 2017

De flexinspectie van ROOD, jong in de SP

Foto: SP

Onze jongeren van ROOD voeren strijd tegen de flexverslaving in ons land. Op dag twee van de flexinspectie waren zij in Zwolle! Heb jij ook last van de flexgekte? En wil jij je sterk maken voor meer zekerheid? Word dan lid en sluit je aan!

Lees verder
9 maart 2017

#PAKDEMACHT! Guerrilla actie SP valt goed op!

Foto: Roy Ahlers / Simon

Sinds een aantal dagen zijn er op verschillende
plekken in het land graffitiafbeeldingen te zien.
Op deze afbeelding staat: #pakdemacht. Deze afbeeldingen zijn gespoten door de jongerenafdeling van de SP. Om direct alle terechte zorgen weg te nemen: dit is
geen echte graffiti, maar een biologische verfoplossing.

Lees verder
24 maart 2016

Rood

Foto: SP

We strijden elke dag voor een menselijker en socialer Nederland. Maar dat kunnen we niet alleen. Wil jij helpen om ROOD nog groter te maken? Sluit je dan aan!

Lees verder
28 oktober 2015

ROOD Zwolle start campagne voor het Eiland

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, heeft een onderzoek gehouden in het winkelgebied “Het Eiland”. Hieruit blijkt dat huren te hoog zijn waardoor winkels het niet lang vol kunnen houden. Hier komt veel leegstand voort. Uit eerdere onderzoeken van ROOD is gebleken dat er ook een groot tekort aan studentenwoningen is. 31 oktober  start ROOD daarom een campagne om “Het Eiland” te redden.

Lees verder
22 september 2015

Zwolle eerste jeugdloonvrije gemeente van Nederland

Foto: ROOD Zwolle

Young & United heeft samen met ROOD Zwolle opnieuw een succes bereikt. Young & United had een motie ingediend met ROOD Zwolle met daarin de vraag of de Zwolse gemeenteraad zich wou uitspreken over de strijd van Young & United. De motie werd gedragen door de partijen: SP, Swollwacht, D66, GroenLinks, en PvdA.

Lees verder
14 juli 2015

ROOD geeft gouden bokaal aan uitlaatservice Brutus

De Zwolse afdeling van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, geeft woensdag 15 juli om 11.00 uur een gouden bokaal voor sociaal ondernemerschap aan de Zwolse uitlaatservice Brutus. Het bedrijf krijgt deze prijs vanwege de grote inzet voor dier en mens.

Lees verder
31 mei 2015

ROOD en Young & United in actie tegen jeugdloon

Maandagavond zullen ROOD, jong in de SP, en de FNV-organisatie Young & United actie voeren tegen het bestaan van het jeugdloon, waarmee jongeren voor hetzelfde werk slechts de helft betaald krijgen. Ze zullen daarom een half biertje bestellen, omdat dat alles is dat jongeren kunnen betalen.

Lees verder
6 mei 2015

ROOD in actie tegen een halfloon

Foto: SP

Op 5 mei stond ROOD op het Bevrijdingsfestival samen met FNV en YOUNG and UNITED voor normaal loon vanaf 18 jaar.

Lees verder
17 maart 2015

ROOD in actie tegen leegstand

Foto: SP

Deze avond heeft ROOD, jong in de SP, een duidelijk statement gemaakt tegen leegstand en woningnood. Hoewel er in Zwolle grote behoefte is aan betaalbare woningen voor studenten en jongeren kent de binnenstad nog veel lege, ongebruikte panden. Dat vindt ROOD onverteerbaar. Om deze reden is er op het plein Achter de Broeren op het Eiland, waar grote winkelleegstand is, een spandoek opgehangen met de tekst ‘maak hier studentenwoningen van’.

Lees verder
7 december 2014

ROOD Zwolle voert actie tegen huisjesmelkers

ROOD, de jongerenorganisatie van de SP gaat komende maandag weer de buurten in om bij studentenhuizen misstanden aan te kaarten. De Zwolse afdeling van ROOD doet dit in het kader van de “huisjesmelker van het jaar-verkiezing”. Studenten en starters worden aangemoedigd hun huisbazen aan te melden als  ze onrechtvaardig behandeld worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier