h

ROOD, jong in de SP, voert actie voor de studiefinanciering

29 januari 2013

ROOD, jong in de SP, voert actie voor de studiefinanciering

Scholieren van het Thomas a Kempis spreken zich uit!

Maandag 28 januari was ROOD, jong in de SP, voor de derde maal op het Thomas a Kempis in Zwolle. De jongeren van ROOD verzamelden foto's en handtekeningen van scholieren die het oneens zijn met de asociale plannen van het huidige kabinet.Het kabinet wil fors bezuinigen op toekomstige studenten door studiefinanciering en gratis reizen af te schaffen. In plaats daarvan willen Rutte en Samsom een schuldenstelsel invoeren.

ROOD vond veel steun van de scholieren. “Scholieren zijn zich ervan bewust dat het oneerlijke plannen zijn. Op deze manier heb je bij je afstuderen een schuld van gemiddeld €30.000,- euro. Die potentiële schuld vormt een gigantische drempel voor toekomstige studenten. Het moet niet zo zijn dat de dikte van de portemonnee van je ouders bepaalt of je kunt studeren of niet,” aldus woordvoerder Emma Ringelberg. Ook docenten reageerden enthousiast en zetten hun handtekening.

Door het hele land vinden acties van ROOD plaats om scholieren zich uit te laten spreken tegen de plannen van het kabinet. In verschillende steden hebben scholieren zich ondertussen georganiseerd in actiecomités. ROOD roept studenten, scholieren en ouders op om in actie te komen en flink van zich te laten horen. De plannen voor het afschaffen van de studiefinanciering en de ov-studentenkaart moeten van tafel. Houd onderwijs toegankelijk voor iedereen!

Scholieren gaan op de foto met hun studieschuld
Tjitske Siderius: tegen langstudeerboete en leerfabrieken
ROOD Zwolle overvalt collegezalen Windesheim
ROOD Zwolle: actie studiefinanciering groot succes!

U bent hier