h

Nieuws uit 2020

12 december 2020

Zwolse kandidaten voor de Tweede Kamer!

Wij zijn trots op onze Zwolse kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021! Op nummer 13 Nicole Temmink, op nummer 19 Frank Futselaar en op nummer 44 Robert Bos.

Lees verder
12 december 2020

Feestelijke opening Bushalte Hoge Huis

Foto: SP

De bewoners van 't Hoge Huis vierden afgelopen zaterdag samen met de SP feest! Gedeputeerde Boerman van de Provincie Overijssel en bewoonster van 't Hoge Huis mevrouw Kranenburg openden de bushalte, na ruim een jaar actievoeren.

Lees verder
5 december 2020

SP: Aa-landen verdient een goede busverbinding!

Met de nieuwe dienstregeling voor stadsbussen worden grote delen van de wijk Aa-landen afgesloten van busvervoer. Bewoners zijn hiertegen in verzet gekomen. De Aa-landen is een wijk met veel ouderen. Ook De Boeier, waar veel mensen met een beperking wonen, is straks niet meer verbonden met het busnetwerk. De SP is al sinds het begin kritisch op de nieuwe dienstregeling en zet zich in voor een goed dekkend busnetwerk in Zwolle. De SP-fractie in de gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld en dringt bij het college aan op actie. De SP-Statenfractie heeft gelijktijdig vragen gesteld aan verantwoordelijk gedeputeerde Bert Boerman.  

Lees verder
30 november 2020

SP Zwolle stelt kerstuitkering ouders veilig

Foto: SP

De SP heeft in de Tweede Kamer een voorstel ingediend. Daardoor krijgen alle gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire, die nog niet geholpen zijn, in de komende weken een uitkering van € 750,00. Maar ouders die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering, lopen het risico dat de gemeente deze uitkering vervolgens net zo snel weer afpakt.

Lees verder
23 november 2020

Een Zwolse Wegwijsbeurs, dankzij de SP!

Foto: SP Zwolle / SP-gemeenteraadslid Bert Sluijer

Tijdens de begrotingsbehandeling 2021 heeft de SP-fractie voorgesteld om een Zwolse Wegwijsbeurs te organiseren. Op die beurs kunnen mensen op een makkelijk toegankelijke manier informatie krijgen over de hulp die ze kunnen krijgen bij armoede, schulden en laaggeletterdheid. Bijvoorbeeld op het plein voor de Stadkamer, of binnenin de Stadkamer. Het is aangenomen. Een SP-succes!

Lees verder
31 oktober 2020

SP start onderzoek naar veiligheid in de trein tussen Zwolle en Emmen

Foto: SP Zwolle / SP'ers doen onderzoek op station Emmen.

De SP Zwolle en de SP Emmen starten samen een onderzoek naar veiligheid in de trein tussen Zwolle en Emmen. Klik voor het onderzoek op deze link!

Lees verder

Pagina's

U bent hier