h

Nieuws uit 2011

19 december 2011

ROOD biedt wethouder bronzen fietsbel aan

ROOD en Rene de Heer

ROOD, jong in de SP heeft maandagmiddag wethouder Rene de Heer een bronzen fietsbel aangeboden. De reden hiervoor is dat de wethouder de chaos bij de fietsenstallingen bij het station al twee jaar oogluikend toestaat. ROOD heeft onderzoek gedaan naar het tekort aan fietsenrekken bij het station. De resultaten zijn zorgwekkend.

Lees verder
15 december 2011

SP wil extra bushaltes in Stadshagen

De SP in Zwolle wil dat de gemeente bij de wijk Stadshagen bushaltes aanlegt, zodat de bewoners direct op de buslijnen 71, 171 en 74 richting Genemuiden, Zwartewaterland, Vollenhove en Emmeloord kunnen stappen. De bewoners van Stadshagen kunnen nu alleen via stadsbus 1 de wijk verlaten. De partij wil – net als Connexxion - dat de gemeente twee haltes realiseert in Stadshagen zodat bewoners niet meer hoeven om te reizen en direct naar de omliggende gemeenten kunnen.

Lees verder
7 december 2011

Buurtonderzoek SP: schimmel en kou in huurhuizen

Naar aanleiding van gesprekken met bewoners van de Isaac van Hoornbeekstraat in Diezerpoort heeft de SP een buurtonderzoek uitgevoerd. De partij heeft op 5 avonden in november alle bewoners bezocht en 78% van de huishoudens gesproken. Meer dan tweederde van de huishoudens wilde meewerken. Uit het onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de bewoners last heeft van schimmel en de woning niet warm kan krijgen.

Lees verder
4 december 2011

SP vraagt Sinterklaas om antwoorden

Op de verlanglijst van de SP in Zwolle aan Sinterklaas staat wel een heel bijzonder cadeau. De fractie hoopt dat zij morgen in de zak van Sinterklaas de antwoorden op raadsvragen over werk voor mensen met een handicap vindt. Deze vragen zijn begin september ingediend bij wethouder Van As (CU) en zouden al beantwoord moeten zijn in oktober 2011. De partij hoopt dat Sinterklaas na drie maanden wél antwoord heeft op belangrijke vragen over loon en werk van mensen met een beperking.

Lees verder
2 december 2011

Oproep SP en PvdA voor manifestatie 'Armoede werkt niet'

De SP en PvdA in Zwolle roepen alle Zwollenaren op om naar de manifestatie 'Armoede werkt niet' op 10 december in Den Bosch te gaan. De manifestatie is een vuist tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking, zoals de werknemers van de sociale werkvoorziening en mensen met een Wajong uitkering. De partijen willen dat de plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen zo snel mogelijk van tafel gaan.


ARMOEDE WERKT NIET

Lees verder

Pagina's

U bent hier