h

Nieuws uit 2008

19 december 2008

Uitnodiging: Europadebat

Meepraten over zaken die jou raken? Dat kan op maandagavond 26 januari tijdens het Europadebat & Netwerkevent YOUrope in Zwolle! Het wordt een interessante avond, die tegelijkertijd ook ontspannen en leuk is. Kom met vrienden, kom met collega's en ontmoet Europarlementariërs, kamerleden en experts.
Het centrale thema:
EUROPEES GELD
Waar gaat ons goede geld naar toe?

Lees verder
19 december 2008

Gouden Loekie voor de thuiszorg!Gisteravond is bekend geworden dat de thuiszorgspot de Gouden Loeki heeft gewonnen. Begin dit jaar zette de SP de problemen in de thuiszorg nationaal op de agenda. In een indrukwekkend filmpje vertelde een mevrouw Mieke dat haar vaste thuiszorghulp Connie haar niet meer mocht helpen. Die was te duur geworden. Nu kwam er iedere dag een ander. “Ik kan mijzelf net zo goed voor heel Nederland uitkleden”, zei ze, en voegde de daad bij het woord.

Lees verder
19 december 2008

Een dagje poetsen lost niets op

Vandaag viel in de Stentor te lezen dat de hulp bij het huishouden tekort schiet in Zwolle. De wethouder wil nu een dagje gaan poetsen om de aandacht te richten op het personeelstekort bij het hulp in het huishouden. Wat de SP betreft is dit zwaar onvoldoende. De kern van de problemen in de thuiszorg ligt bij de marktwerking. Door de marktwerking in de thuiszorg willen zorginstellingen tegen een zo goedkoop mogelijk tarief de zorg aanbieden. Dat gaat onder andere ten koste van de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers van de hulp bij het huishouden. Dat leidt niet alleen tot een verslechtering voor de medewerkers, maar ook voor de cliënten. De cliënten krijgen immers niet de zorg die zij verdienen. Er moeten zo snel mogelijk structurele maatregelen komen.

Lees verder
17 december 2008

Meer aandacht voor handhaving hondenbeleid in Zuid

Verontruste burgers uit Zwolle Zuid krijgen geen aandacht voor de handhaving van het gemeentelijk hondenbeleid. In april 2008 hebben zij al hun twijfels uitgesproken over de effectiviteit van handhaving bij loslopende honden en overlast van hondenpoep. In augustus ontvingen zij een reactie van de wethouder met de mededeling dat het probleem moeilijk is op te lossen. Direct daarop gaven zij in een reactie weer dat zij zich niet serieus voelden genomen en dat een adequate aanpak van de problematiek ontbreekt. Tot op heden blijft een reactie van de gemeente uit.

Lees verder
16 december 2008

Vier betalingstermijnen in ere gehouden!

Naar aanleiding van een voorstel van de SP is in de gemeenteraad besloten om de vier betalingstermijnen voor de gemeentelijke heffingen te handhaven.

Lees verder
15 december 2008

Verschraling AWBZ treft in Zwolle meer dan 1600 mensen

De landelijke maatregelen ten aanzien van de AWBZ ziet de SP als een verschraling van de zorg. De SP heeft in de Tweede Kamer al hevig geprotesteerd. Het plan is om de mensen die van de AWBZ gebruik maken worden onderverdeeld in drie groepen: licht, matig en zwaar. De mensen die licht worden geïndiceerd kunnen de zorg via de AWBZ vanaf januari 2009 niet meer krijgen. In Zwolle treft dit meer dan 1600 mensen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier