h

Nieuws uit 2010

28 december 2010

Zwolse SP-er Futselaar lijsttrekker statenverkiezingen Overijssel

Frank Futselaar
Het Zwolse SP-raadslid Frank Futselaar zal de SP-lijst voor de Provinciale Staten van Overijssel aanvoeren. De regionale afgevaardigden van de SP hebben hem unaniem tot lijsttrekker benoemd.

Lees verder
18 december 2010

Tjitske Siderius in Assendorper: ‘Niet teveel vergaderen, maar vooral luisteren naar bewoners’

Het liefst is fractievoorzitster van de SP Tjitske Siderius (29) in gesprek met mensen om te horen wat er leeft. ‘Beter dan het vele vergaderen.’ Als een echte SP’er, zoals een collega raadslid ooit zei, is ze scherp in debat, principieel en vasthoudend. Met moeite doet ze in de politiek water bij de wijn. Politica met hart en ziel, zoals ze ook wonen in de Assendorp ervaren heeft.

Lees verder
13 december 2010

Voorstel voor onderzoek naar gevolgen Europees beleid voor huurmarkt Zwolle aangenomen

Het voorstel van SP-raadslid Edwin Koster om de effecten van nieuw Europees beleid op de huursecor in Zwolle te onderzoeken is aangenomen. Door dit Europese beleid mogen corporaties per 1 januari 2011 nog maar 10% van hun woningen verhuren aan mensen met een inkomen boven de 33.000 euro. De groep met een inkomen daarboven kan niet meer aankloppen bij de corporatie maar moet op de ‘vrije’ huurmarkt een woning zien te bemachtigen.

Lees verder
12 december 2010

SP: wethouder van As lijkt grip kwijt op schuldhulpverlening

De SP wil van wethouder van As nog voor het einde van het jaar informatie hoe de bezuinigingen op de schuldhulpverlening van € 200.000 worden ingevuld. De partij stelde deze vraag ook al tijdens de begrotingsbehandeling in november. De wethouder gaf aan dat we niet in paniek hoeven te raken, maar moest het antwoord op de vraag schuldig blijven. Ambtelijke navraag leert nu dat de informatie pas in januari 2011 wordt aangeboden, terwijl de bezuinigingen per 1 januari 2011 ingaan.

Lees verder
11 december 2010

Rondje Raad: Frank Futselaar

In de rubriek Rondje Raad die eenmaal per twee weken in de Peperbus verschijnt, worden per toerbeurt nieuwe raadsleden voorgesteld. Ditmaal was SP-raadslid Frank Futselaar aan de beurt.

Lees verder
9 december 2010

Succesvolle manifestatie TNT'ers: SP was erbij

red de postbode

Vanavond hebben SP'ers oliebollen uitgedeeld aan de ongeveer honderd TNT-medewerkers die aan de poort van het TNT-distributiecentrum in Zwolle actievoerden. De vakbonden Abvakabo, FNV en CNV hadden een protestmanifestatie georganiseerd waarbij de af- en aanvoer van post werd vertraagd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier