h

Nieuws uit 2021

5 november 2021

Kandidatenlijst bekend

Foto: SP

De leden van de Zwolse SP hebben de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Huidige fractievoorzitter Brammert Geerling (34) is gekozen als lijsttrekker. Met deze lijst zet de SP in op ervaring aangevuld met nieuw talent dat
actief is in alle lagen van de samenleving.

Lees verder
2 november 2021

Ruim 400 handtekeningen tegen verkeersoverlast Zwarte Waterzone

Foto: SP

De actiegroep verkeersoverlast Holtenbroek overhandigde maandagavond ruim 400 handtekeningen aan de gemeenteraad. Wijkbewoners in Holtenbroek maken zich zorgen over de gevolgen van de bouwplannen in de Zwarte Waterzone.

Lees verder
2 november 2021

Oppositie niet akkoord met schrappen betaalbare woningen Breezicht-Noord

Foto: SP

De SP en de voltallige oppositie zijn onaangenaam verrast door het voorstel van het college om betaalbare woningen te schrappen en meer dure woningen toe te voegen in Breezicht-Noord in Stadshagen. SP, PvdA, D66 en CDA zien wél kansen om betaalbare woningen toe te voegen en willen dit zo snel mogelijk onderzocht hebben.

Lees verder
28 oktober 2021

Holtenbroek wijk(en) voor de rijken?

Foto: Socialistische Partij / Een vrijwilliger van de SP doet onderzoek.

De SP organiseert maandagavond 8 november voor het stadhuis een protest tegen de bouwplannen in de Zwarte Waterzone in Holtenbroek. Die avond debatteert de gemeenteraad over de plannen voor dure woningbouw van projectontwikkelaars BEMOG en BPD. Er is al jaren veel verzet tegen deze plannen die ten koste gaan van waardevol groen en waar wijkbewoners weinig tot niks over te zeggen hebben gehad. De SP roept wijkbewoners, organisaties en iedereen die zich zorgen maakt over kwetsbaar groen, buitendijks bouwen en de groeiende macht van projectontwikkelaars in Zwolle op van zich te laten horen.

Lees verder
18 oktober 2021

Huizen voor mensen, niet voor winst!

Foto: SP

Zondag 17 oktober was een grote landelijke woondemonstratie in Rotterdam. Onder de noemer Woonopstand protesteerden 10.000 mensen waaronder veel SP'ers en tientallen organisaties voor het recht op wonen. Vanuit Zwolle was de SP met een groep er bij.

Lees verder
5 oktober 2021

Geen opkoopverbod voor beleggers 'Beleggers' trakteren wethouder

Foto: SP

Twee 'beleggers' kwamen wethouder Anker maandag avond  bedanken dat hij ervoor zorgt dat er geen verbod komt op het opkopen van schaarse woningen door beleggers. Zij deelden kaviaar uit aan de aanwezige raadsleden. Dit voor een spoeddebat dat SP met PvdA en CDA had aangevraagd om alsnog opkoopbescherming in te voeren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier